Politie rukt uit voor man met nepvuurwapen

Politie rukt uit voor man met nepvuurwapen

Geplaatst op 8 juni 2023, om 14:15 uur

OOSTERHOUT– Politiemensen met kogelwerende vesten hebben woensdagavond in Oosterhout een 29-jarige man aangehouden die op de Tilburgseweg en omgeving een wapen zou hebben gericht op spelende kinderen en voorbijgangers en ook dreigende dingen riep. Nader onderzoek wees uit dat het ging om een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen, meldt de politie donderdag.

Behalve het nepwapen had de verdachte uit Oosterhout ook hennep en een fles drank bij zich. Een niet van echt te onderscheiden nep- of speelgoedwapen meenemen op de openbare weg is verboden, meldt de politie. Mensen schrikken ervan en er kunnen bijvoorbeeld ook overvallen mee worden gepleegd.

De politie hoopt dat de rust na de aanhouding snel terugkeert in de buurt. In de zoektocht naar de man werd ook een woning doorzocht. De gezochte man was daar niet. “We kunnen ons voorstellen dat deze mensen zeer geschrokken zijn van de consternatie”, aldus de politie.