Onderzoek naar meerdere explosies levert één aanhouding op

Onderzoek naar meerdere explosies levert één aanhouding op

Geplaatst op 5 juni 2023, om 11:40 uur

AMSTERDAM – De politie verricht onderzoek in Amsterdam-Noord na meerdere explosies in de nacht van zondag op maandag. Rond 3:15 uur ontplofte er een explosief bij de voordeur van een woning aan de Urkstraat, waardoor de voordeur zwaar beschadigd raakte. Ongeveer twintig minuten later vond er een explosie plaats bij een brievenbus aan de Beemsterstraat, waarbij de brievenbus ernstig beschadigd raakte.

Om 3:50 uur vatte een auto vlam op de IJdoornlaan bij het Waterlandplein. De brandweer kwam snel ter plaatse om het vuur te blussen, maar de auto liep aanzienlijke schade op.

Aan de Werengouw is er iets brandends naar de voordeur en brievenbus van een complex gegooid. Het vuur werd snel gedoofd. Twee explosieven bleven onontploft achter, waarna een medewerker van de Technische Expertise en Veiligheid (TEV) van de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse kwamen. Er wordt vermoed dat het om twee cobra’s gaat. De EOD heeft röntgenfoto’s van de projectielen genomen en deze zijn veiliggesteld. De Forensische Opsporing van de politie heeft alle sporen veiliggesteld en bewijsmateriaal verzameld.

Tot nu toe is er minstens één persoon gearresteerd. Het is nog niet bekend of deze persoon verantwoordelijk is voor alle incidenten.

Foto’s: Mizzle Media/Michel van Bergen