Brandweer rukt uit voor gaslek en explosiegevaar

Brandweer rukt uit voor gaslek en explosiegevaar

Geplaatst op 5 juni 2023, om 11:55 uur

DRUTEN – Maandagochtend is de brandweer uitgerukt naar de Hogestraat in Druten vanwege een gaslek.

De brandweer werd Om 10:10 uur opgeroepen. En kwam met spoed ter plaatse. De Hogestraat is afgesloten voor winkelbezoekers en verkeer, vanaf de Blokker tot aan de kruising van de Hogestraat en Raadhuisstraat. Een aantal panden, waaronder een uitzendbureau, is ontruimd vanwege het gevaar op een explosie. Liander is ook aanwezig met een graafmachine om de hoofdkraan te sluiten. Het gaslek bevindt zich in de kelder of kruipruimte. De brandweer maakt gebruik van ventilatoren om de gasvrijheid in de kelder of kruipruimte te herstellen.

Het kan naar verwachting anderhalf uur duren.

Foto’s: Persbureau Heitink