Treinverkeer rond Amsterdam plat, vlak voor concert Harry Styles

Treinverkeer rond Amsterdam plat, vlak voor concert Harry Styles

Geplaatst op 4 juni 2023, om 18:55 uur

AMSTERDAM – Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

Een woordvoerder van ProRail meldt dat het nog onduidelijk is wat de storing veroorzaakt. Hij hoopt dat de problemen voor 19.00 uur zijn verholpen. Maar omdat niet duidelijk is wat de oorzaak is, is dat een grove schatting. Hij adviseert reizigers in de regio Amsterdam om voorlopig gebruik te maken van alternatief vervoer.

De woordvoerster van de NS adviseert treinreizigers om de website van de NS in de gaten te houden. Mensen die met de trein naar Amsterdam reizen kunnen volgens haar de reis het beste even uitstellen.

In de Johan Cruyff ArenA is zondagavond een concert van de Britse popzanger Harry Styles. Zijn show begint rond 21.00 uur. Honderden fans hebben zich al bij de ArenA verzameld, maar veel mensen moeten er nog naar toe reizen. De Johan Cruyff ArenA en concertorganisator MOJO wijzen reizigers die met de trein komen op de reisplanner van de NS en melden dat binnen de regio Amsterdam hun treinkaartje geldig is voor de bus, tram en metro.

Foto’s: Michel van Bergen

Door: ANP