Weer een explosie bij Suri-Change geldwisselkantoor

Weer een explosie bij Suri-Change geldwisselkantoor

Geplaatst op 1 juni 2023, om 09:02 uur

AMSTERDAM – In de vroege ochtend van donderdag vond er opnieuw een explosie plaats bij het geldwisselkantoor Suri-Change aan de Bijlmerdreef in Amsterdam. Hierbij raakte het pand beschadigd, maar zijn er geen slachtoffers gevallen, zo meldt de politie.

Het incident vond plaats rond 03.45 uur en leidde tot de inzet van een politiehelikopter. Het team explosievenverkenning is ter plaatse gekomen om onderzoek te verrichten naar de oorzaak van de explosie.

Dit is niet de eerste keer dat het pand van Suri-Change getroffen is door een explosie, evenals andere vestigingen van de Suri-Change Money Transfer-keten. Als gevolg hiervan heeft burgemeester Halsema alle vijf kantoren in de hoofdstad voor een periode van zes maanden gesloten. Ook de filialen in Rotterdam en Den Haag blijven gesloten.

Het hoofdkantoor van het bedrijf in Rotterdam kwam eerder dit jaar in opspraak toen vijf mensen werden gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij grootschalig ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel, zo meldde stadszender AT5.

Het vermoeden bestaat dat criminele geldstromen via het bedrijf werden geleid. Een van de verdachten zou gebruik hebben gemaakt van een crimineel financieel netwerk in Nederland, Slowakije en Suriname.

Foto’s: Mizzle Media / Michel van Bergen