Vijftien klimaatactivisten opgepakt die weg bij Shell blokkeerden

Vijftien klimaatactivisten opgepakt die weg bij Shell blokkeerden

Geplaatst op 1 juni 2023, om 16:41 uur

ROTTERDAM – Vijftien klimaatactivisten die de weg naar Shell Pernis blokkeerden zijn donderdagmiddag opgepakt. Extinction Rebellion voerde sinds 11.00 uur actie op de toegangsweg naar de grote raffinaderij in de Rotterdamse haven.

Door de blokkade konden vrachtwagens er enige tijd niet langs. De politie creëerde daarom een omleiding. “We hebben de activisten de tijd gegeven voor hun demonstratie”, zegt een woordvoerster van de politie donderdagmiddag. “Maar uiteindelijk moest deze weg weer open.”

Extinction Rebellion (XR) eist dat Shell onmiddellijk stopt met het investeren in nieuwe olie- en gasvelden. De oliemaatschappij zou de gigantische winsten moeten investeren in schone energie en mensen moeten betalen die slachtoffer zijn geworden van hun vervuilende industrie, vindt XR. “Zolang Shell blijft investeren in de klimaathel, zien de rebellen geen andere optie dan op vreedzame wijze de raffinaderij te blokkeren.”

Shell liet weten het recht en de vrijheid om te demonstreren te respecteren, mits dit op een veilige manier gebeurt.

Foto’s: AS Media

 

Door: ANP