Drie verdachten dodelijke steekpartij bij festival langer vast

Drie verdachten dodelijke steekpartij bij festival langer vast

Geplaatst op 1 juni 2023, om 17:31 uur

AMSTERDAM – De drie verdachten die vastzitten voor de dodelijke steekpartij van afgelopen zondagavond op festival Solid Grooves in Amsterdam, blijven veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris donderdag besloten, zo laat een woordvoerder van de rechtbank weten.

De drie 20-jarige Amsterdammers zitten in volledige beperkingen. Ze worden verdacht van doodslag, poging doodslag, openlijk geweld en diefstal met geweld en afpersing, zo meldt het Openbaar Ministerie.

In totaal werden op het festival drie mensen neergestoken. Een 21-jarige man uit Diemen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Twee anderen raakten zwaargewond.

Het Parool meldde eerder op basis van bronnen dat het overleden slachtoffer de vriend van zijn zus te hulp schoot. Zowel de Amsterdamse krant als De Telegraaf schrijft dat er op het festival ruzie ontstond omdat een groepje mensen spullen zou hebben gestolen.

 

Door: ANP