Bewoner aangehouden wegens brandstichting

Bewoner aangehouden wegens brandstichting

Geplaatst op 1 juni 2023, om 15:09 uur

OUDELANDE – In Oudelande is de bewoner aangehouden van het pand waar in de nacht van woensdag op donderdag brand heeft gewoed. De 51-jarige inwoner van het Zeeuwse dorp wordt verdacht van brandstichting, meldt de politie. Hij wordt verhoord.

De brand aan de Tolhoekweg in Oudelande werd rond 03.30 uur gemeld. Aanvankelijk stond alleen een schuur op het terrein in brand, later sloeg het vuur over naar de naastgelegen woning. De schuur, waar volgens de veiligheidsregio Zeeland tientallen caravans stonden opgeslagen, is volledig in de as gelegd. De brand in de woning was snel onder controle.

Volgens de Zeeuwse krant PZC was de schuur die is afgebrand onderdeel van het fruitteeltbedrijf van de gearresteerde bewoner, maar dat kan een woordvoerder van de politie niet bevestigen. De caravans in de schuur zouden van Poolse werknemers van het bedrijf zijn, maar omdat het plukseizoen nog niet is begonnen werden die nog niet gebruikt.

 

Door: ANP