Ravage nadat auto tegen woning rijdt

Ravage nadat auto tegen woning rijdt

Geplaatst op 31 mei 2023, om 21:09 uur

BANHOLT – Een auto is woensdag rond 17.45 uur tegen een woning aan de Bredeweg in het Limburgse dorpje Banholt gebotst. De kracht van de aanrijding was zo groot, dat er een groot gat in de muur viel. Volgens de hevig geschrokken bewoner van het huis is dit voor de tweede keer in drie weken dat een auto tegen zijn huis reed. Niemand raakte gewond. De ravage is groot.

De woning ligt in een bocht van de weg. Volgens de bewoner reed de auto met hoge snelheid tegen een hoek van het huis aan. Stenen van de muur vlogen naar binnen en kwamen op een bankstel in de kamer terecht. Een deel van de gevel boven het door de botsing ontstane gat is ingezakt.

De twee inzittenden bleven volgens een woordvoerster van de gealarmeerde brandweer ongedeerd. De brandweer heeft het wrak uit de muur getrokken en de straat schoongeveegd. Bouw- en woningtoezicht van de gemeente Eijsden-Margraten onderzoekt of de woning gestut moet worden en de bewoner zijn huis nog in mag.

Volgens de bewoner wordt op de weg voor zijn huis veel te hard gereden. Hij zei de gemeente te gaan vragen om snelheidsbeperkende maatregelen.

Een woordvoerster van de politie was naar eigen zeggen niet op de hoogte van het ongeval en kon geen toelichting geven.

 

Door: ANP