Oudste inwoner van Groningen (107) overleden

Oudste inwoner van Groningen (107) overleden

Geplaatst op 31 mei 2023, om 14:22 uur

GRONINGEN – Harmke Nuus-Brinkman, de oudste inwoner van onze provincie, is vorige week maandag overleden op de leeftijd van 107 jaar. Ze woonde in Woonzorglocatie Havenzicht in Scheemda en werd op 11 januari 1916 geboren in hetzelfde dorp.

Haar gezondheid verslechterde de laatste tijd snel. Dit werd eerder vermeld door haar dochter Grietje Haan-Nuus (82) in een interview met het Dagblad van het Noorden. Ze vertelde: “Als we een uurtje bij haar zijn geweest, dan is het meer dan genoeg. Dan is ze uitgeput. Het kaarsje gaat langzaam uit. Ik heb wel eens tegen mijn man gezegd dat ze zeker de 107 wilde halen, en daarna zou het snel bergafwaarts gaan. Geestelijk is ze nog helemaal in orde, maar haar lichaam werkt niet meer mee.”

Tijdens een bezoek van Expeditie Grunnen, drie jaar geleden, werd over Nuus-Brinkman gezegd door medebewoonsters: “Ze weet alles, is een liefdevol persoon en klaagt nooit.”

Afgelopen vrijdag vond de begrafenis van Nuus-Brinkman plaats in Midwolda. Ze zal herinnerd worden als de oudste inwoner van onze provincie, met een schat aan kennis en een positieve instelling.