Pechdag in de efteling: Stoomtreintje in botsing met betonwagen

Pechdag in de efteling: Stoomtreintje in botsing met betonwagen

Geplaatst op 30 mei 2023, om 17:05 uur

KAATSHEUVEL – Bij een botsing tussen een stoomtreintje en een draaiende betonwagen zijn dinsdagmiddag rond één uur een aantal Eftelingbezoekers lichtgewond geraakt. Het incident vond plaats in de buurt van de attractie Joris en de Draak, waar momenteel vrachtwagens rijden vanwege de bouw van de nieuwe attractie Danse Macabre. De locomotief werd geraakt, waardoor het treintje tot stilstand kwam.

Volgens een woordvoerder van de Efteling is de oorzaak van het ongeval nog niet duidelijk. Er wordt onderzocht of er iets mis was met de signalering of dat de chauffeur van de vrachtwagen niet goed oplette.

De stoomtrein maakt dagelijks rondjes door een groot deel van de Efteling. Na het incident werd de attractie tijdelijk gesloten. De beschadigde stoomtrein moet gerepareerd worden, maar er is een reserve trein die nu wordt ingezet, aldus de woordvoerder.

De lichtgewonde bezoekers zijn voor de zekerheid naar een EHBO-post gebracht, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden vervoerd.