Ontploffing bij geldwisselkantoor

Ontploffing bij geldwisselkantoor

Geplaatst op 29 mei 2023, om 08:42 uur

DEN HAAG – Bij een Surinaams geldwisselkantoor aan de De Heemstraat in Den Haag is in de nacht van zondag op maandag iets tot ontploffing gebracht. Het gaat om een pand van de keten Suri-Change, die de laatste tijd vaker doelwit is geweest van explosies. De schade beperkt zich tot de voordeur, er is niemand gewond geraakt, meldt de politie.

De recherche doet onderzoek naar de zaak en roept getuigen op om zich te melden. De ontploffing aan de De Heemstraat, op de grens van de Haagse Schilderswijk en Transvaal, was rond 02.15 uur.

De afgelopen periode zijn bij verschillende vestigingen van Suri-Change in Amsterdam en Rotterdam explosieven afgegaan. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema besloot daarom vrijdagavond om drie van de acht vestigingen in de hoofdstad voor zes maanden te sluiten. Het bedrijf zou betrokken zijn bij onder meer witwassen van drugsgeld.

Door: ANP