Extinction Rebellion begint aan laatste stuk wandeltocht naar A12

Extinction Rebellion begint aan laatste stuk wandeltocht naar A12

Geplaatst op 27 mei 2023, om 11:00 uur

DEN HAAG – Zo’n tweehonderd actievoerders van Extinction Rebellion zijn zaterdag rond 10.15 uur begonnen aan een wandeltocht van station Voorburg naar de A12 in Den Haag. Daar willen de lopers zich voegen bij demonstranten die daar de Utrechtsebaan, zoals het begin van de snelweg heet, om 12.00 uur willen blokkeren.

De wandelaars zijn zeven dagen geleden begonnen bij het provinciehuis in Arnhem. Bijna elke dag hebben de klimaatactivisten tussen de 18 en 24 kilometer gelopen. Zaterdag lopen ze de laatste 4 kilometer vanaf station Voorburg naar de Prins Clauslaan, vlak naast de A12.

Het is de zevende keer dat Extinction Rebellion de A12 wil blokkeren. Bij de laatste demonstratie op 11 maart werden uiteindelijk zo’n zevenhonderd actievoerders aangehouden. De gemeente wil dat de actiegroep op een andere plek demonstreert, omdat een blokkade van de snelweg gevaarlijk en tegen de wet is. De laatste keren wilde Extinction Rebellion dat niet.