Spullen gejat uit auto’s in parkeergarage, zoektocht naar kledingcontainers

Spullen gejat uit auto’s in parkeergarage, zoektocht naar kledingcontainers

Geplaatst op 25 mei 2023, om 09:09 uur

EINDHOVEN – Op woensdagavond zijn gestolen tassen aangetroffen in afvalcontainers aan de Insulindelaan in Eindhoven. De spullen werden ontdekt vanwege de aanwezigheid van Appleproducten met een AirTag.

De politie ontving woensdagavond meerdere meldingen van auto-inbraken in parkeergarages, waarbij onder andere laptops waren gestolen. Samen met de gedupeerden begaf de politie zich op zoek naar de ontvreemde spullen.

Dankzij een trackingsapparaat kwamen ze uit bij containers bij een parkeerterrein naast de rondweg. In een van de afvalbakken bleek een gestolen tas aanwezig te zijn. De brandweer werd opgeroepen om de container open te slijpen, zodat er gezocht kon worden naar andere voorwerpen.

Uiteindelijk bleken drie afvalbakken gestolen tassen te bevatten. Veel waardevolle spullen, zoals AirPods en een MacBook, waren reeds uit de tassen gehaald. Enkele voorwerpen zijn door de agenten meegenomen. De politie zal contact opnemen met andere slachtoffers van de auto-inbraken om de gevonden spullen terug te kunnen bezorgen.

Foto’s: Emergency Response Photographer