Vrouw verdacht van insulinemoord op moeder

Vrouw verdacht van insulinemoord op moeder

Geplaatst op 24 mei 2023, om 11:36 uur

MAASTRICHT – Het Openbaar Ministerie in Limburg verdenkt een 53-jarige vrouw uit Sittard van moord op haar 78-jarige moeder. Volgens justitie heeft de dochter haar moeder bewust een te hoge dosis insuline toegediend. Een woordvoerster van het OM in Limburg bevestigt woensdag berichtgeving hierover in De Limburger. Ze benadrukt dat het om een voorlopige verdenking gaat en het onderzoek nog gaande is. Meer wil ze hierover niet kwijt.

De krant verwijst naar ingewijden die stellen dat de verdachte een wens van haar moeder volgde en haar hielp bij zelfdoding. Dat is strafbaar tenzij een arts daarbij hulp biedt volgens de regels van de euthanasiewet. Op 22 februari zou de vrouw haar moeder en zichzelf insuline hebben toegediend, waarop beide vrouwen zouden zijn opgenomen in het ziekenhuis. De dochter overleefde, de moeder niet. De woordvoerster van het OM wil hier niet op ingaan.

Zij verwijst naar een niet-inhoudelijke zitting voor de rechtbank in Maastricht, komende dinsdag. Dan wordt wellicht meer duidelijk over de achtergrond van de verdenking. De vrouw zit momenteel in voorarrest.