UPDATE: Explosies bij drie geldwisselkantoren in Amsterdam

UPDATE: Explosies bij drie geldwisselkantoren in Amsterdam

Geplaatst op 24 mei 2023, om 11:16 uur

AMSTERDAM  – Bij drie vestigingen in Amsterdam van een Surinaams geldwisselkantoor zijn in de nacht van dinsdag op woensdag explosies geweest. Niemand is gewond geraakt. De politie onderzoekt onder meer het motief: of de explosies plaatsvonden om iets weg te nemen of om te bedreigen, bevestigt een politiewoordvoerder berichtgeving van AT5.

De explosies vonden kort op elkaar rond 03.00 uur plaats bij vestigingen van Suri-Change aan de Jan Evertsenstraat, de Eerste van Swindenstraat en de Bijlmerdreef. Of er iets buit is gemaakt, is nog onbekend. Vooralsnog is er niemand aangehouden.

“Gelet op de werkwijze en het tijdstip van de drie explosies houdt het onderzoeksteam rekening met een mogelijk verband tussen de afzonderlijke explosies”, aldus de politie, die getuigen oproept zich te melden.

Suri-Change kwam onlangs nog in het nieuws, omdat op 27 maart in Rotterdam, Barendrecht en Rhoon vijf personen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het op grote schaal ondergronds bankieren en het witwassen van crimineel geld, vermoedelijk afkomstig uit de cocaïnehandel. Het onderzoek richt zich op criminele geldstromen die via dit bedrijf zouden plaatsvinden, waarbij een van de verdachten gebruik zou hebben gemaakt van een crimineel financieel netwerk in Nederland, Slowakije en Suriname.