Zorgbehoevende man opgepakt na gijzeling van hulp

Zorgbehoevende man opgepakt na gijzeling van hulp

Geplaatst op 23 mei 2023, om 18:00 uur

AALTEN – De politie heeft dinsdagmiddag bij een zorginstelling aan de Varsseveldseweg in Aalten een zorgbehoevende man aangehouden die zijn hulp had gegijzeld.

Nadat de melding van de gijzeling binnen kwam rukten de politie massaal uit. Ter plekke had een man zijn hulp gegijzeld omdat hij ontevreden was over het geleverde werk van de vrouwelijke hulp. ‘Op zo’n moment is het moeilijk in te schatten hoe ernstig de situatie is”, laat de woordvoerder van de politie aan De Gelderlander weten.

”De situatie was snel onder controle.” Achteraf had de aangehouden man meer behoefte aan zorg dan aan politie. De man, een cliënt van de zorginstelling, is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.