Politie zoekt jongen van 11 jaar voor neersteken van vrouwen

Politie zoekt jongen van 11 jaar voor neersteken van vrouwen

Geplaatst op 23 mei 2023, om 12:13 uur

HELLEVOETSLUIS – Tijdens een incident op het Kasteelpad in Hellevoetsluis zijn twee vrouwen gewond geraakt als gevolg van een steekpartij. De vermoedelijke dader is een jongen van ongeveer 11 jaar oud. Het incident vond plaats na een escalatie van een conflict tussen een groep kinderen en de twee vrouwen. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Er is op dit moment nog niemand gearresteerd in verband met de zaak.

De politie ontving de eerste melding van het gevecht omstreeks 18.45 uur. Na een verbale confrontatie tussen een vrouw en een groep kinderen, waarvan vermoedelijk de meeste jonger zijn dan 14 jaar, escaleerde de situatie tot een gevecht. Een van de kinderen heeft daarbij gestoken. Een van de vrouwen raakte gewond, terwijl de andere lichte verwondingen opliep volgens een woordvoerder van de politie. De reden achter het conflict is nog onbekend.

Na het incident rende de verdachte jongen weg. De politie is momenteel nog op zoek naar hem. Hij wordt geschat tussen de 11 en 12 jaar oud, heeft een licht getinte huidskleur, donkere dikke wenkbrauwen en zwart haar. De verdachte heeft een slank postuur en is ongeveer 1.50 tot 1.60 meter lang. De politie verzoekt personen die informatie hebben over het incident of de verdachte om zich te melden.

Hoewel aanvankelijk een traumahelikopter werd opgeroepen, bleek deze uiteindelijk niet nodig te zijn. Beide vrouwen zijn in goede staat overgebracht naar het ziekenhuis en zijn aanspreekbaar.