3000 varkens dood door grote brand in stal, brand onder controle

3000 varkens dood door grote brand in stal, brand onder controle

Geplaatst op 23 mei 2023, om 15:53 uur

REUSEL-DE MIERDEN – Bij een grote brand in de stal van een agrarisch bedrijf in Reusel zijn dinsdag 3000 varkens omgekomen. Na een paar uur blussen was de brand onder controle, zo meldde de brandweer dinsdagmiddag.

Op het dak van de stal van het Brabantse bedrijf lagen zonnepanelen. Er kwam veel rook vrij waarin mogelijk deeltjes van die zonnepanelen zaten. Hulpdiensten riepen mensen dan ook op om uit die rook te blijven, omdat die schadelijk kon zijn.

De brandweer liet verder weten in kaart te brengen waar de rook en eventuele deeltjes allemaal terecht zijn gekomen. Deeltjes op het terrein van grondeigenaren moeten ze zelf oprapen, aldus de brandweer.

Hulpdiensten werden iets voor 14.30 uur opgeroepen voor de brand. Ze rukten met veel materieel uit. Volgens de politie van het Belgische Turnhout, op ruim 20 kilometer van Reusel, was de rookpluim ook in die regio te zien. Dinsdag was nog niet bekend wat de oorzaak van de brand was.

Foto’s: Rico Vogels

Door: ANP