Vier minderjarigen nog vast voor mishandeling Bijlmer

Vier minderjarigen nog vast voor mishandeling Bijlmer

Geplaatst op 22 mei 2023, om 15:08 uur

AMSTERDAM – Er zitten nog vier minderjarige verdachten vast vanwege de mishandeling waarbij iemand op het spoor werd geduwd bij station Bijlmer Arena eerder deze maand. Een van de verdachten, een Amsterdammer van 16 jaar oud, blijft nog zeker dertig dagen langer vastzitten, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten. Hij zit vast op verdenking van openlijke geweldpleging.

De andere drie verdachten zitten vast op verdenking van poging tot doodslag. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Lelystad en twee jongens van 15 en 16 jaar uit Amsterdam. Een Amsterdammer van 15 jaar is inmiddels weer vrij, aldus de woordvoerder.

De drie overige verdachten zijn twee jongens van 12 jaar en een van 13 jaar. Zij mochten op dezelfde dag dat ze zich bij de politie gemeld hadden weer naar huis.

In totaal zijn elf jongens aangehouden voor de mishandeling op het station op vrijdagavond 5 mei. Drie van hen worden er niet meer van verdacht een “actief aandeel te hebben gehad in de poging doodslag”, aldus de politie.

Bij de mishandeling werd een man op het spoor geduwd. Op beelden is te zien hoe het slachtoffer op het station in Amsterdam-Zuidoost hard tegen zijn hoofd wordt getrapt terwijl hij op de grond ligt. Daarna staat hij op en wordt hij het spoor op geduwd. Het slachtoffer is nog altijd spoorloos.

 

Door: ANP