Dode (41) na val van balkon op evenementenlocatie

Dode (41) na val van balkon op evenementenlocatie

Geplaatst op 22 mei 2023, om 15:52 uur

EINDHOVEN – In het beursgebouw aan de Lardinoisstraat in Eindhoven is maandagmiddag een persoon van hoogte naar beneden gevallen. Het slachtoffer, een 41-jarige man uit Helmond, kwam om het leven.

Even na 14:30 uur kwam de melding van het incident binnen bij de meldkamer. In de hal viel het slachtoffer tijdens werkzaamheden van een balkon. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar de hulp mocht niet meer baten.

Het zou zijn misgegaan bij het op- of afbouwen van een evenement. Volgens de officier van dienst was het slachtoffer samen met drie collega’s bezig zijn geweest met het verhuizen van metalen kasten. Het hek dat langs de rand van het balkon staat, was hiervoor geopend. De kasten werden met een vorkheftruck naar de begane grond verplaatst. Daarbij is het slachtoffer naar beneden gevallen.

Arbeidsinspectie
De politie heeft de hal waar het incident plaatsvond afgezet en doet onderzoek naar de precieze toedracht. Ook is de Arbeidsinspectie ter plaatse voor onderzoek. Daarbij wordt ook gekeken naar de eventuele rol van de vorkheftruck. De collega’s van de man zijn buiten het gebouw opgevangen en zijn zwaar aangeslagen door het verlies van hun collega.

Foto´s: Emergency Response Photographer