Voetbalclub rouwt na ongeluk met kampioenswagen

Voetbalclub rouwt na ongeluk met kampioenswagen

Geplaatst op 21 mei 2023, om 16:28 uur

YERSEKE  – Voetbal Vereniging Yerseke is in rouw na het ongeluk van zaterdag, waarbij een meisje van 5 van een kampioenswagen viel en overleed. De kar was bedoeld voor de huldiging van een meisjesploeg van de Zeeuwse club die kampioen was geworden.

“Wat een feest had moeten worden is geëindigd in een tragedie”, schrijft de club op de website. “Op weg naar de voetbalvereniging is het meisje, de dochter van de chauffeur van de kampioenswagen, op de weg geraakt en ter plekke overleden.”

“Iedereen bij de voetbalvereniging rouwt om dit immense verlies en leeft mee met de nabestaanden”, aldus de amateurclub. Bij het uitspelen van de stilgelegde wedstrijd Yerseke-VCK wordt dinsdagavond een minuut stilte gehouden.

Het ongeluk in Yerseke was reden voor profclub Heracles om af te zien van een rondrit door Almelo van de winnende spelersgroep. De selectie, die vrijdag kampioen in de eerste divisie werd, wordt zondagmiddag wel gehuldigd, maar de geplande rondrit werd zaterdagavond afgeblazen.

 

Door: ANP