Verdacht pakketje bij eerder beschoten beautysalon

Verdacht pakketje bij eerder beschoten beautysalon

Geplaatst op 19 mei 2023, om 10:56 uur

UTRECHT – Het pand in Utrecht waarbij vrijdagochtend bij de voordeur een verdacht pakketje werd aangetroffen, is dezelfde beautysalon die in februari al eens werd beschoten. Een politiewoordvoerder bevestigt berichtgeving hierover in andere media.

Door de vondst bij de voordeur van de salon aan de Amsterdamsestraatweg werd de straat uit voorzorg afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse voor onderzoek en heeft het pakketje inmiddels verwijderd. Het zal op een veilige locatie tot ontploffing worden gebracht, meldde de politie.

De politie gaat verder onderzoek doen naar het verdachte pakketje. De straat is inmiddels weer vrijgegeven.

Door de beschieting in februari en het plaatsen van een explosief aan de Brink in Laren diezelfde maand werd eerder deze maand nog een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. Het doelwit was in beide gevallen een beautysalon van dezelfde eigenaar. Allebei de panden werden op last van de burgemeester enige tijd gesloten om ‘criminele dreiging’.

facebook