Man (37) overleden na ongeval met ontplofte petanquebal

Man (37) overleden na ongeval met ontplofte petanquebal

Geplaatst op 19 mei 2023, om 16:20 uur

STAVELOT/EINDHOVEN – De 37-jarige Eindhovenaar die zaterdag gewond raakte doordat een petanquebal explodeerde, is donderdag aan zijn verwondingen overleden. Dat bevestigt zijn familie.

De bal was zaterdagavond oververhit geraakt in de brandende vuurkorf bij het onderkomen van de Nederlandse vriendengroep en explodeerde. Scherven raakten een van de Nederlanders, een dertiger, in het hoofd. De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. in het ziekenhuis overleed de man donderdag aan zijn verwonding.

In een verklaring laat de familie weten: ‘We zijn geschokt door het plotselinge overlijden. Hij zal enorm gemist worden.’ Daarnaast vragen familie en naasten om hun privacy te respecteren zodat ze in alle rust hun verdriet kunnen verwerken.

Het is niet voor het eerst dat een oververhitte petanquebal “ontploft als een granaat” en slachtoffers maakt, zegt de politie van Stavelot-Malmedy. Zij waarschuwt “graag opnieuw” om het jeu-de-boulesspel bij vuur weg te houden.