Twee mensen onwel door lekkende accu van pontje

Twee mensen onwel door lekkende accu van pontje

Geplaatst op 18 mei 2023, om 12:50 uur

HATTEM – Door een lek in een van de accu’s van het pontje tussen Zwolle en Hattem zijn twee mensen onwel geworden. Bij het lek kwam zwavelzuur vrij, de schipper van het pontje en iemand van de brandweer zijn door de damp onwel geraakt. Zij maken het naar omstandigheden goed en worden door ambulancepersoneel in de gaten gehouden, meldt Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Het fiets- en voetgangerspontje ‘t Kleine Veer vaart de rest van de dag niet meer over de IJssel wegens het lek, aldus de veiligheidsregio. De brandweer hield rekening met explosiegevaar en heeft uit voorzorg het Apeldoorns kanaal afgesloten voor (plezier)bootjes. Ook zijn de booteigenaren op de nabijgelegen jachthaven voor de zekerheid van boord gehaald en opgevangen in het havengebouw.

Aan het begin van de middag meldde de veiligheidsregio dat de situatie veilig is en de booteigenaren op korte termijn terug mogen. De brandweer heeft de pont geventileerd en monteurs gaan aan boord om hem te repareren. In de omgeving zijn geen verhoogde concentraties van zwavelzuur gemeten. De rotte eierenlucht die ontstond door de ventilatie is ook weg.

Mensen die naar de overkant van het water moeten, kunnen gebruik maken van de rode fietsbrug, meldt de gemeente Zwolle.

Foto’s: Persbureau Heitink