Ophef door vastzittende marter

Ophef door vastzittende marter

Geplaatst op 18 mei 2023, om 21:20 uur

ARNHEM – Een marter zorgde voor opwinding op de Dominicanenlaan in Arnhem toen hij leek vast te zitten tussen isolatieplaten en glazen gevelbekleding.

Een buurtbewoner vertelde dat de marter tussen de glazen platen klem leek te zitten, maar dat hij even bewoog toen een bezorgauto van de buurtsuper voorbijreed. Uiteindelijk werd de brandweer gebeld. De brandweer arriveerde met een tankautospuit en een hoogwerker. Vanaf ongeveer acht meter hoogte keek de marter toe terwijl mensen naar hem wezen en grote rode vrachtwagens aanwezig waren. Er werd een plan gemaakt en de hoogwerker werd opgesteld, maar de marter koos ervoor om weg te rennen. De brandweerman in de hoogwerker zag de marter net achter een metalen balk verdwijnen. Na een korte inspectie werd de mislukte reddingsoperatie gestaakt.

De marter zal waarschijnlijk dezelfde weg terug nemen in tegengestelde richting.

Foto’s: Timo Bouwman/Persbureau Heitink