Brandweer rukt uit voor jonge scholekster: zat vast achter de gevelbeplating

Brandweer rukt uit voor jonge scholekster: zat vast achter de gevelbeplating

Geplaatst op 18 mei 2023, om 20:51 uur

TIEL – Op donderdag is de brandweer ingeschakeld voor een dier in nood aan de Laan van Westroijen in Tiel.

Omstreeks 18.05 uur kwamen de hulpdiensten ter plaatse bij een bedrijfsverzamelgebouw van Kleurrijk Wonen, waar een jonge scholekster vastzat achter de gevelbeplating. Stefan Raijmakers, een medewerker ter plaatse, hoorde gedurende de middag vogelgeluiden achter de wand. De jonge kuikens waren via het buitenbalkon op de tweede verdieping in een loze ruimte onder de rand van de balustrade terechtgekomen en waren verder de spouwmuur ingegaan. Eén kuiken kwam al snel tevoorschijn, maar het andere kuiken bleef urenlang vastzitten. Het nest bevond zich op het dak van het gebouw, waar het mannetje voortdurend schreeuwde.

De brandweer werd ingeschakeld en wist een gevelplaat los te schroeven, waardoor het jonge dier kon worden bevrijd. Na enige tijd kon het kuiken herenigd worden met zijn ouders.

Foto’s: Marco van Deick/ Persbureau Heitink