Tweede verdachte opgepakt voor drugslab met dode man

Tweede verdachte opgepakt voor drugslab met dode man

Geplaatst op 17 mei 2023, om 16:28 uur

ZAANDAM – De politie heeft een tweede verdachte (57) opgepakt in het onderzoek naar een drugslab op een bedrijventerrein aan de Gerrit Kiststraat in Zaandam. De man uit Oostzaan is inmiddels weer vrij, maar blijft verdachte. Bij de ontdekking van het lab afgelopen oktober werd een dode man (44) uit Amstelveen gevonden.

De man is, volgens een onderzoek, overleden aan giftige stoffen die tijdens het productieproces zijn vrijgekomen. In het lab werd amfetamine gemaakt.

Eerder deze maand is een 34-jarige man uit Utrecht aangehouden voor betrokkenheid bij het drugslab. Hij zit nog vast, het onderzoek naar zijn rol loopt nog. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.