Druk op de weg wegens hemelvaartweekend: 1000 kilometer file

Druk op de weg wegens hemelvaartweekend: 1000 kilometer file

Geplaatst op 17 mei 2023, om 16:08 uur

NEDERLAND – Het is woensdag druk op de weg. De laatste dag voor het hemelvaartweekend stond er rond 17.30 uur kort 1000 kilometer file op de weg, meldde de ANWB. Op rijkswegen stond er volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie rond dat tijdstip 665 kilometer. Alleen op 6 april was het een drukkere avondspits, toen stond er 933 kilometer file op rijkswegen, aldus de verkeersinformatiedienst.

Vooral in het midden en het zuiden van het land was het ’s middags al druk omdat mensen op vakantie gaan. Donderdag is Hemelvaartsdag en veel mensen nemen vrij voor een lang weekend.

Rond 16.30 uur stond op Nederlandse wegen meer dan 800 kilometer file, later noteerde de ANWB 175 files van ruim 950 kilometer. Op de A12 van Den Haag richting de Veluwe en de grens met Duitsland waren veel mensen onderweg naar hun vakantiebestemming, aldus de ANWB.

Foto’s: Dennis van Bemmel / Persbureau Heitink

Door: ANP