Één persoon belt 1400 keer onnodig, herhaaldelijk 112

Één persoon belt 1400 keer onnodig, herhaaldelijk 112

Geplaatst op 17 mei 2023, om 10:22 uur

VELP (GLD) – De politie heeft een dringende oproep gedaan aan de gemeenschap van “De Ulenpas” om samen te werken bij het oplossen van een verontrustend probleem. Een persoon blijft herhaaldelijk en onnodig het alarmnummer 112 bellen, waardoor de hulpdiensten ernstig worden belemmerd in hun essentiële werk. Sinds 17 maart 2023 is het alarmnummer al 1400 keer gebeld vanuit “De Ulenpas”, vermoedelijk door dezelfde persoon zonder noodsituatie. Dit overmatige gebruik van het alarmnummer belast de alarmcentrale in Driebergen, waardoor mensen in echte nood mogelijk niet tijdig de benodigde hulp kunnen ontvangen.

Het onnodig bellen van het alarmnummer is niet alleen hinderlijk, maar ook strafbaar volgens de wet. De politie roept iedereen op om alert te zijn en verdachte activiteiten te melden.

Uit peilingen is gebleken dat de oproepen afkomstig zijn van een T-Mobile basisstation op het dak van “De Ulenpas”. De politie vermoedt dat de dader zich in de directe omgeving van de mast bevindt. Hoewel de politie enkele bewoners hebben bezocht om mogelijke betrokkenheid uit te sluiten, is de identiteit van de “Veelbeller” nog niet achterhaald. Uit respect voor de privacy worden er geen verdere huisbezoeken afgelegd.

Om de bewoners bewust te maken en te informeren over misdrijven, was de politie op 16 mei 2023 aanwezig bij “De Ulenpas” met het Mobiel Media Lab. De bewoners werden in kleine groepjes op de hoogte gebracht en kregen preventietips.