Verdachte van schietpartij en dood Nijkerkse pleegt zelfmoord in cel

Verdachte van schietpartij en dood Nijkerkse pleegt zelfmoord in cel

Geplaatst op 16 mei 2023, om 13:42 uur

NIJKERK – De verdachte die betrokken was bij een schietincident op straat in Bunschoten en de dood van een vrouw in Nijkerk, is zondagochtend in zijn cel overleden. De man heeft zelfmoord gepleegd in de gevangenis in Grave, Noord-Brabant, zo bevestigt de Dienst Justitiële Inrichtingen aan RTV Utrecht.

Sinds februari zat de man vast nadat hij herhaaldelijk had geschoten op een 59-jarige man uit Bunschoten op de Veenestraat in Bunschoten. Dezelfde dag werd de verdachte aangehouden in Nijkerk, waar in zijn woning een overleden vrouw werd aangetroffen.

Volgens De Telegraaf was de overleden vrouw de partner van de verdachte. Hij zou haar eerst in de woning in Nijkerk hebben doodgeschoten en vervolgens op het slachtoffer in Bunschoten hebben geschoten.

Afgelopen vrijdag heeft de politie op de Veenestraat in Bunschoten een reconstructie van de schietpartij uitgevoerd met behulp van een 3D-visualisatie. Dit gebeurde op verzoek van het Openbaar Ministerie. Met drones werd alles in beeld gebracht om de situatie van die dag nauwkeurig te kunnen weergeven. “Op die manier kun je aan de hand van verschillende scenario’s de gebeurtenissen nabootsen en precies laten zien wat er op die dag is gebeurd”, aldus politiewoordvoerder Sven Strijbosch tegen RTV Utrecht.

Met het overlijden van de verdachte komt ook de strafzaak tegen hem ten einde.

LEES OOK: Dode vrouw gevonden in woning van verdachte van schietpartij

Foto’s: Persbureau Heitink