Rick van Stippent wordt vervolgd voor ongeluk met Lamborghini

Rick van Stippent wordt vervolgd voor ongeluk met Lamborghini

Geplaatst op 13 mei 2023, om 20:34 uur

ROUVEEN – Volgens het Openbaar Ministerie is het ongeluk dat de eigenaar van Stipt Polish Point had te wijten aan roekeloos rijgedrag en dus wordt Rick van Stippent vervolgd.

Vorig jaar was er in maart een auto-evenement op het TT-circuit in Assen. Het evenement was georganiseerd door bekende social media fenomenen en er waren (bekende) autobezitters uitgenodigd om hun auto’s te showen. Ook Rick van Stippent, van Stipt Polish Point, was uitgenodigd, maar voor hem liep de reis alleen minder fijn af. Hij wilde zijn Lamborghini Aventador S meenemen naar Assen, maar crashte op de A28 bij Rouveen.

Rick heeft altijd ontkend en zegt dat hij normaal gereden heeft. Ondanks de video’s als bewijs dat hij eerder met hoge snelheid voorbij kwam zeilen, reed hij bij Rouveen netjes de toegestane snelheid. Er is alleen niemand die kan bewijzen of dat echt zo is. Feit is wel dat de plek van het ongeluk een notoire ‘bult’ in de weg heeft waar het kan dat de aerodynamica van de Lamborghini even niet meer snapte dat alle vier de wielen op de weg moesten blijven. Kortom: de feiten zijn ‘ongeluk’ en ‘Lamborghini total loss’, alles eromheen is gokwerk, schrijft Autoblog op hun site.

Opzettelijk Gevaarlijk
Toch wil het Openbaar Ministerie wat meer duidelijkheid in de zaak. Rick van Stippent wordt vervolgd voor het ongeluk dat hij in maart 2022 veroorzaakte. De snelheid wordt niet benoemd, maar het wordt gebracht als gevaarlijk rijgedrag. Rick zal zich in oktober moeten melden bij de rechtbank in Zwolle. Dan wordt er officieel gekeken wat er nu is gebeurd op de A28 en of hij zich daadwerkelijk aan de snelheid hield of niet.