Politie lost schoten bij aanhouding verwarde man

Politie lost schoten bij aanhouding verwarde man

Geplaatst op 13 mei 2023, om 21:53 uur

EINDHOVEN– Agenten hebben zaterdagavond in Eindhoven twee waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een verwarde man. Ook is de man getaserd en uiteindelijk wist de politie hem te overmeesteren. Hij is overgebracht naar het politiebureau en nagekeken door een arts, meldt de politie.

Agenten zagen de man rond 18.30 uur op de parkeerplaats van winkelcentrum Woensel met een mes en een grote stok richting omstanders lopen. Hij weigerde zijn wapens te laten vallen en ging op de politiemensen af. Die trokken hun stroomstootwapen en riepen die te gaan gebruiken. Maar de man was daar niet van onder de indruk en de agenten losten twee schoten. Daarop werd de man getaserd en aangehouden.

Door: ANP