Onbekenden draaien bordjes toertocht om; wielrenner komt hard ten val

Onbekenden draaien bordjes toertocht om; wielrenner komt hard ten val

Geplaatst op 13 mei 2023, om 13:56 uur

BENNEKOM – Op zaterdagochtend is er tijdens de Boretti toertocht een wielrenner hard ten val gekomen op de Panoramaweg in Bennekom.

Het incident vond plaats nadat onbekenden het route bordje hadden omgedraaid, waardoor een groep wielrenners verkeerd werd gestuurd. Ze werden naar de ingang van camping de Dikkenberg geleid, waar een weggetje met vervelende drempels hen stond te wachten. Het slachtoffer, dat met een behoorlijke snelheid reed, zag de drempels pas op het laatste moment en knalde er hard overheen. Hij schreeuwde het uit van de pijn en raakte gewond.

De hulpdiensten werden onmiddellijk gealarmeerd en het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling van zijn letsel, dat op dit moment nog onbekend is. De politie heeft een oproep gedaan aan getuigen die mogelijk meer informatie hebben over de daders die het route bordje hebben omgedraaid.

Foto’s: Bert / Persbureau Heitink