Weer blazen mogelijk Nederlanders Duitse geldautomaat op

Weer blazen mogelijk Nederlanders Duitse geldautomaat op

Geplaatst op 12 mei 2023, om 12:40 uur

VREDEN – In de Duitse plaats Vreden, een paar kilometer over de grens met de Achterhoek, is vrijdagmorgen vroeg een geldautomaat opgeblazen. De daders zijn er volgens de Duitse politie in de richting van de Nederlandse grens vandoor gegaan. De laatste tijd zijn meer geldautomaten in het Duitse grensgebied opgeblazen, vorige week nog in Gronau bij Enschede. In een aantal gevallen zijn daarvoor Nederlanders opgepakt.

In Vreden zijn twee explosieven gebruikt om de geldautomaat te kraken. Een woning en een bedrijf liepen daardoor volgens de politie aanzienlijke schade op.

Begin april arresteerde de Duitse politie acht mannen uit Utrecht voor een Duitse plofkraak. In maart werden drie Nederlanders opgepakt voor en andere plofkraak in Duitsland. De Duitse politie zegt dat een groep van ongeveer vijfhonderd mannen uit de regio’s Amsterdam en Utrecht de grens overtrekken om in wisselende samenstelling plofkraken te plegen. Ze zouden naar Duitsland zijn uitgeweken omdat de geldautomaten in Nederland beter beveiligd zijn.

facebook