Motorrijder (71) omgekomen tijdens rit met zonen

Motorrijder (71) omgekomen tijdens rit met zonen

Geplaatst op 12 mei 2023, om 16:59 uur

BRAUNLAGE – Een 71-jarige man uit Nederland is om het leven gekomen toen hij met twee zonen een motorrit maakte in Duitsland. Tijdens de toertocht kreeg hij een ongeluk, meldde de Duitse politie vrijdag.

Het ongeluk gebeurde donderdag aan het einde van de middag op een bochtige provinciale weg bij de plaats Braunlage in het Harzgebergte. In een van de bochten ging hij onderuit met zijn motor, waarschijnlijk doordat het wegdek glad was. Hij gleed de berm in en kwam daar tegen een verkeersbord en een boomstronk aan. Op de plek van het ongeluk werd de man gereanimeerd. Daarna ging hij met een traumahelikopter naar een ziekenhuis, waar hij is overleden.

Enkele dagen geleden overleed ook een Nederlandse motorrijder in Duitsland. De 76-jarige man was afgelopen zondag bij Horstmar, over de grens bij Enschede, gebotst tegen een tegemoetkomende motor. Hij werd zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht, waar hij dinsdag aan zijn verwondingen is overleden. Ook dat ongeluk gebeurde in een bochtig stuk weg.

facebook