Groep slaat man met riemen en kettingen bij treinstation

Groep slaat man met riemen en kettingen bij treinstation

Geplaatst op 12 mei 2023, om 17:24 uur

AMSTERDAM – De politie zoekt een groep jongeren die vorige maand een man mishandelde met riemen en fietskettingen bij het Amsterdamse Centraal Station. De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 april, maar maakt dit nu pas bekend. Het 21-jarige slachtoffer liep een zware hersenschudding op en heeft striemen, bulten en kneuzingen over het hele lichaam.

Het slachtoffer liep rond 04.30 uur naar de taxistandplaats op De Ruijterkade, aan de westkant van het station. Nadat hij kort sprak met een nog onbekende vrouw werd hij aangevallen door een groep van ongeveer tien jongeren. De vrouw probeerde tevergeefs de groep jongeren tegen te houden. Toen de politie ter plekke kwam, renden de daders alle kanten op.

De politie is op zoek naar getuigen en beelden van het incident. “Vermoedelijk is de mishandeling gefilmd door omstanders”, aldus de politie.