Man opgepakt voor invoer honderden kilo’s cocaïne

Man opgepakt voor invoer honderden kilo’s cocaïne

Geplaatst op 12 mei 2023, om 09:19 uur

AMSTELVEEN – Een 36-jarige man uit Amstelveen, die vermoedelijk betrokken is bij de invoer van honderden kilo’s cocaïne uit Zuid-Amerika naar Schiphol en de haven van Rotterdam, is dinsdag opgepakt. Dat meldt de marechaussee vrijdag.

Het onderzoek naar de man startte na het ontsleutelen en analyseren van berichten die waren verstuurd via SkyECC, een ‘afgeschermde’ chatservice waardoor criminelen onbespied met elkaar dachten te kunnen communiceren. Hieruit kwam informatie naar voren waaruit bleek dat de man zich bezighield met de handel in verdovende middelen.

De verdachte zou zich tussen 2019 en 2021 schuldig hebben gemaakt aan de handel in en het voorhanden hebben van verdovende middelen en het plegen van voorbereidingshandelingen voor de smokkel van drugs, aldus de marechaussee. “Hierbij werd gebruikgemaakt van diensten van legale bedrijven in Nederland en het buitenland.”

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Door: ANP