Drie honden vergiftigd na eten in gras, een hond overleden

Drie honden vergiftigd na eten in gras, een hond overleden

Geplaatst op 12 mei 2023, om 07:43 uur

LICHTENVOORDE – Afgelopen week zijn tenminste drie honden vergiftigd toen ze werden uitgelaten bij de ijsbaan in Lichtenvoorde, meldt Omroep Gelderland. Eén hond overleefde dat niet. De gemeente Oost Gelre waarschuwt hondenbezitters en roept mensen op zich te melden als hun hond ook ziek is.

De honden hadden iets gegeten in het gras naast het pas rondom de ijsbaan, schrijft de gemeente. Toen ze thuis waren, werden de honden slap en begonnen ze te schuimbekken. Ondanks dat de eigenaren snel naar de dierenarts gingen, heeft een hond het niet overleefd. Met de twee andere honden gaat het weer iets beter.

Het is niet bekend wat de honden precies hebben gegeten, maar wel dat het erg giftig was. De dierenpolitie doet onderzoek naar de vergiftigingen.

Wie meer weet wordt verzocht contact op te nemen met de boa’s van de gemeente. Hondeneigenaren moeten hun hond aangelijnd houden en zorgen dat de hond niets eet.

Foto ter illustratie