Advocaat Inez Weski niet langer in beperking

Advocaat Inez Weski niet langer in beperking

Geplaatst op 12 mei 2023, om 19:13 uur

ROTTERDAM – De beperkingen rond de arrestatie van advocaat Inez Weski zijn opgeheven, maar zowel het Openbaar Ministerie als haar advocaat Rob Baumgardt kunnen geen nadere informatie delen. Weski werd 21 april opgepakt en zit sindsdien in voorarrest. Tot deze week zat zij in beperkingen, dat wil zeggen dat ze alleen met haar advocaat contact mocht hebben en niet met de buitenwereld. Dat is nu opgeheven.

Weski (68) wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie die zich bezighoudt met internationale drugshandel en witwassen en het schenden van geheimen. Ze zou informatie van haar inmiddels ex-cliënt Ridouan Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met diens contacten in de buitenwereld hebben gedeeld.

Op 4 mei werd haar hechtenis door de raadkamer van de rechtbank Rotterdam met dertig dagen verlengd.

Verklaring
In een schriftelijke verklaring vragen advocaten Rob Baumgardt en Fébe Schoolderman aan media: “Gelet op de onmogelijkheid voor de verdediging om in te gaan op verzoeken tot wederhoor, terughoudend te zijn ten aanzien van de berichtgeving omtrent de zaak, in het bijzonder ten aanzien van de inhoud van de beschuldigingen en het dossier, alsook ten aanzien van conclusies die door het OM c.q. bronnen binnen de opsporing worden getrokken”.

Ze benadrukken in die verklaring ook nu niet te kunnen reageren op de beschuldigingen. “Cliënte blijft immers gehouden aan de geheimhoudingsverplichting die zij heeft als advocaat ten aanzien van al haar (voormalig) cliënten. De verdediging is daardoor met handen en voeten gebonden en kan niet op de inhoud van de beschuldigingen reageren, niet in de rechtszaal en ook niet daarbuiten. Ondergetekenden zullen daarom geen verder commentaar geven en niet ingaan op verzoeken vanuit de media om te reageren op de beschuldigingen.”

Door: ANP