Ex-vriendin verdachte doden 9-jarige Gino bedreigd

Ex-vriendin verdachte doden 9-jarige Gino bedreigd

Geplaatst op 10 mei 2023, om 11:21 uur

MAASTRICHT – De ex-vriendin van de verdachte van het doden van Gino is ernstig bedreigd en heeft daarvan ook aangifte gedaan. Dat bleek woensdag tijdens de niet-inhoudelijke strafzitting rond de dood van het 9-jarige jongetje Gino uit Limburg. De vrouw heeft ondergedoken gezeten na de arrestatie van haar ex-vriend en moest een ander telefoonnummer nemen. Ze werd fysiek en digitaal benaderd “en dat waren geen leuke gesprekken”, zei advocaat Sjanneke de Crom van verdachte Donny M.

“Zij is sinds het begin van deze zaak haar leven kwijt”, aldus De Crom. Zij verzette zich om deze reden tegen het verstrekken van het dossier aan de nabestaanden. Die hebben daar via hun advocaat Phil Boonen om gevraagd. De Crom wilde geen inzage in het dossier waar dat draait om de getuigenissen van de ex-vriendin, en ook geen inzage van het rapport van het Pieter Baan Centrum (PBC).

De verdediging wil voorkomen dat stukken op straat belanden, aldus De Crom. Hooguit, als het niet anders kan, wil de verdediging dat de stukken uitsluitend naar de raadslieden van de nabestaanden gaan, waarbij de nabestaanden er geen inzage in krijgen. Dit omdat de ex-vriendin vreest dat zij door haar verklaringen in de processtukken nog meer problemen gaat krijgen.

De rechtbank besloot uiteindelijk dat de nabestaanden ook inzage krijgen in het onderzoeksdossier. Maar ze krijgen geen inzage in het rapport van het PBC. Wel krijgen de advocaten inzage in de conclusies en aanbevelingen van de PBC-rapportage. Advocaat Phil Boonen, die de zussen van Gino bijstaat, vertelde dat de nabestaanden van hem een samenvatting krijgen van deze aanbevelingen en conclusies. “Maar ze mogen deze conclusies niet inzien”, zei hij.

facebook