Groep jongeren mishandelt man op station in Limburgse Reuver

Groep jongeren mishandelt man op station in Limburgse Reuver

Geplaatst op 9 mei 2023, om 14:11 uur

REUVER – Een groep jongeren heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het station in Reuver een man mishandeld, zo bevestigt een politiewoordvoerster na vragen van L1. De mishandeling vond plaats rond 00:15 uur zaterdagnacht.

Het slachtoffer liep na een geslaagde familiedag naar het station in Reuver om de trein richting Roermond te pakken. Het gesprek met een groep van vijf jongeren begon vriendelijk toen de man hen om een vuurtje vroeg nadat hij zijn aansteker had laten vallen. Maar het gesprek kreeg al snel een vreemde wending toen de jongeren begonnen over drugs en of hij nog een leuke nicht voor hen had.

Toen de man werd omsingeld en er foto’s en filmpjes van hem werden gemaakt, probeerde hij zelf ook foto’s van de jongeren te maken voor het geval er iets zou gebeuren. Maar toen hij zijn telefoon liet vallen en deze wilde oppakken, begon de groep hem te provoceren en kreeg hij klappen op zijn kaak en hoofd. Een omstander wist hem uiteindelijk weg te trekken bij de jongeren en stapte met hem de trein naar Roermond in.

Daar stonden acht agenten hen op te wachten, maar de groep jongeren was niet ingestapt. Het slachtoffer heeft direct aangifte gedaan bij de politie en hoopt dat de daders zichzelf zullen aangeven. De politie is bezig met het onderzoek en heeft nog geen aanhoudingen verricht. Camerabeelden van het station zijn beschikbaar en worden gebruikt in het onderzoek.

Het slachtoffer heeft op Facebook een bericht geplaatst over de mishandeling. Hij hoopt dat de daders zichzelf zullen melden en vraagt om meer respect voor elkaar. Het bericht is inmiddels meer dan 1500 keer gedeeld.

facebook