Vangrail geplaatst op de plek waar Sanne en Hebe verongelukten

Vangrail geplaatst op de plek waar Sanne en Hebe verongelukten

Geplaatst op 4 mei 2023, om 09:38 uur

DEN BOSCH – Rijkswaterstaat heeft in de nacht van woensdag op donderdag op de A59 bij knooppunt Empel een vangrail geplaatst op de plek waar in oktober vorig jaar Sanne (26) en Hebe (10) om het leven kwamen. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten het knooppunt veiliger te maken.

Het college van burgemeester en wethouders van Den Bosch drong al aan op maatregelen, omdat het voor het geruchtmakende ongeluk op dezelfde plek vaker was misgegaan. Wegontwerpers hebben uitgebreid gekeken naar de weg, de berm en de borden die er staan en de verkeersdeskundigen stellen dat de bocht veilig zou moeten zijn, maar in de praktijk blijkt dat niet het geval.

Er worden nu geleiderails geplaatst, reflectoren geïnstalleerd en beplanting aangepast. De overige maatregelen volgen later dit jaar.

Foto’s: Bart Meesters