Inspecteurs aangevallen bij Eerselse ‘horrorfokker’

Inspecteurs aangevallen bij Eerselse ‘horrorfokker’

Geplaatst op 4 mei 2023, om 09:04 uur

EERSEL – Op het terrein van de Eerselse ‘horrorfokker’ Jan P. zijn onlangs inspecteurs van toezichthouder NVWA aangevallen. De eigenaar zelf zou een stoel hebben gegooid en een andere man zou een van de controleurs hebben aangevlogen, meldt BN DeStem.

Het zou gaan om Jurgen C., die ook hondenfokker is. Ook hij heeft een verleden vol getouwtrek met de NVWA over puppyhandel en was tijdens de controle aanwezig bij Jan P.

De politie laat weten dat aangifte is gedaan van bedreiging en poging mishandeling en dat het Openbaar Ministerie de zaken nog moet beoordelen. Een woordvoerder van de NVWA bevestigt dat. “Het is echt ongelofelijk triest wat hier is gebeurd. Het laat zien met wat voor personen je hier te maken hebt”, zegt woordvoerder Bjorn Elsebrock. En: “Tijdens de controles hangt constant een sfeer van intimidatie en agressie.”