Rijkswaterstaat: herdenk op 4 mei niet op de vluchtstrook

Rijkswaterstaat: herdenk op 4 mei niet op de vluchtstrook

Geplaatst op 3 mei 2023, om 12:00 uur

UTRECHT – Ook dit jaar roept Rijkswaterstaat weggebruikers op tijdens de dodenherdenking op 4 mei een parkeerplaats te zoeken voor de twee minuten stilte. “Ga vooral niet stilstaan op de vluchtstrook”, zegt de wegbeheerder. Stoppen op de vluchtstrook is volgens Rijkswaterstaat niet toegestaan en kan gevaarlijke situaties opleveren.

Zo is het wegrijden en invoegen op de snelweg vanaf de vluchtstrook onveilig en de wegbeheerder benadrukt dat de baan vrij moet blijven voor noodgevallen en hulpdiensten.

Op elektronische borden boven en langs de snelweg staat vanaf woensdag: Veilig herdenken? Zoek een P, niet op de vluchtstrook! Weggebruikers die rond 20.00 uur, als de Nationale Herdenking begint, onderweg zijn, kunnen volgens Rijkswaterstaat het beste op tijd uitwijken naar een parkeerplek.