Amsterdammer aangehouden voor brandstichting coffeeshop Rotterdam

Amsterdammer aangehouden voor brandstichting coffeeshop Rotterdam

Geplaatst op 3 mei 2023, om 11:38 uur

ROTTERDAM – De politie heeft dinsdag een 28-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij brandstichting op 13 april bij een coffeeshop in de Witte de Withstraat in het centrum van Rotterdam.

De coffeeshop was gesloten tijdens de nachtelijke brand. Getuigen wisten het vuur snel te doven nadat het was aangestoken. Kort erna vonden agenten een jerrycan en zwaar vuurwerk dat niet tot ontploffing was gebracht. Explosievenexperts werden ingezet om het veilig te kunnen verwijderen. “Dit had heel anders kunnen aflopen met veel meer schade of erger”, meldt de politie.

De politie heeft het onderzoek naar de brandstichting nog niet afgerond en sluit niet uit dat nog meer verdachten worden aangehouden.