Brand bij afvalverwerker AEB onder controle

Brand bij afvalverwerker AEB onder controle

Geplaatst op 3 mei 2023, om 13:49 uur

AMSTERDAM – De brand bij het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam is onder controle. Woensdagmiddag rond 13.00 uur brak er brand uit in de technische ruimte van het gebouw, nadat er een blusleiding was geklapt. Er is niemand gewond geraakt.

Het pand van het AEB zit aan de Australiëhavenweg in het Westelijk Havengebied. De brandweer kon lange tijd niet naar binnen vanwege de hevige rookontwikkeling in de ruimte.

Rond 15.30 uur was de brand onder controle. De brandweer is nog bezig met ventileren om de rook uit de technische ruimte te krijgen. Omwonenden die last hebben van de rook wordt geadviseerd om hun ramen en deuren te sluiten en om hun ventilatie uit te zetten.

Foto’s: Michel van Bergen

facebook

 

Door: ANP