Aboutaleb: preventief fouilleren in wijken met veel explosies

Aboutaleb: preventief fouilleren in wijken met veel explosies

Geplaatst op 3 mei 2023, om 16:38 uur

ROTTERDAM – In Rotterdamse wijken waar de afgelopen tijd veel ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden waren, wordt vanaf nu preventief gefouilleerd. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de wijken Crooswijk en het Oude Westen aangewezen als veiligheidsrisicogebied, wat de maatregel mogelijk maakt.

In Crooswijk, waar vorige week meerdere explosies waren, zijn twee avonden georganiseerd voor de bewoners van de betrokken portieken om informatie te verschaffen en vragen zoveel mogelijk te beantwoorden. Na de explosie bij de toko aan de Crooswijkseweg is een bewonersbrief verspreid onder alle bewoners om hen te informeren over de extra inzet van de politie en over slachtofferhulp. De brief bevat ook een oproep om verdachte zaken, eventueel anoniem, te melden bij de politie.

In de eerste vier maanden van dit jaar waren er in Rotterdam 54 incidenten met excessief geweld, schrijft Aboutaleb aan de Rotterdamse gemeenteraad.