Man schiet op politie en wordt neergeschoten

Man schiet op politie en wordt neergeschoten

Geplaatst op 1 mei 2023, om 08:34 uur

WIJK BIJ DUURSTEDE – In het Utrechtse Wijk bij Duurstede heeft de politie zondagavond een man neergeschoten nadat die agenten onder vuur zou hebben genomen. Dat meldt de politie. De man is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis.

Rond 21.00 uur kwam er een melding binnen over een conflict in een woning aan de Badorfstraat in Wijk bij Duurstede. Ter plaatse troffen agenten een man met verward gedrag, aldus de politie. De man bedreigde de agenten met een wapen en nam ze onder vuur. Daarop werd de man door de politie neergeschoten en onder controle gebracht.

Bij de woning is uitgebreid onderzoek gedaan. Omdat er is geschoten door de politie, zal de Rijksrecherche het incident onderzoeken.

Foto’s: Luke Beens/Persbureau Heitink