Alweer een explosie in Rotterdam, 50e van dit jaar

Alweer een explosie in Rotterdam, 50e van dit jaar

Geplaatst op 1 mei 2023, om 08:13 uur

ROTTERDAM – In de Witte de Withstraat in Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag om 04.30 uur een explosief afgegaan, meldt de politie. Daarbij raakte niemand gewond.

In Rotterdam zijn dit jaar tot nu toe vijftig ontploffingen bij woningen en bedrijfspanden geteld. Na deze explosie zijn in 2023 al meer ontploffingen geweest in Rotterdam dan in heel 2022.

De politie doet onderzoek in de omgeving. Op foto’s is te zien dat het vermoedelijk om dezelfde coffeeshop gaat als waar op 13 april ook een explosief was neergelegd, dat ging toen niet af. Of het daadwerkelijk hetzelfde pand is, kon de politie niet zeggen.

Vaker incidenten
Op meerdere plekken in de stad waren de laatste weken explosies. Op de Crooswijkseweg in Crooswijk waren afgelopen week vier ontploffingen, de meest recente in de nacht van zaterdag op zondag.

Ook in de Van Speykstraat in het Oude Westen ging het in de afgelopen dagen verschillende keren mis. Daar was sprake van een ontploffing, het beschieten van een gevel en een verijdelde explosie. Of er een verband is tussen de incidenten in de verschillende wijken is niet duidelijk.

Besluit gemeente

De Rotterdamse gemeente en de politie hebben zondag aangekondigd de beveiliging en het toezicht op te schroeven op plaatsen waar de afgelopen tijd explosies zijn geweest.